Paza starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Aparare starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Alti caini starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Vreme calda starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Vreme rece starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Intretinere starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Telefon: 0766 716 614 / 0728 533 111 / 0753 354 920
COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Totul despre Labrador

Aspect General
 
Labrador-ul este un caine cu aspect puternic, de talie medie, bine legat, mai mult lung decat inalt, cu o conformatie echilibrata, atletica, cu simturi bine dezvoltate, aspecte ce-i permit indeplinirea indatoririlor de caine de vanatoare - recuperator; este foarte adaptat la vanatul pe apa sau uscat timp indelungat, in conditii dificile; un caine care a avut succese rasunatoare in expozitiile de specilaitate si nu in ultimul rand este un desavarsit membru al familie. Caracteristicile sale fizice si mentale il recomanda ca fiind un extraordinar caine de ”aport” cu un temperament echilibrat ceea ce poate fi o baza excelenta pentru a fi utilizat in multe activitati in afara celor de vanatoare pentru care s-a consacrat.
 
Cea mai distinctiva caracteristica a Labrador-ului este blana sa scurta si deasa, rezistenta la temperaturi extreme. Coada sa ca de de ”vidra”; capul armonios cu craniul larg si stopul moderat; maxilarul puternic, cu ochii tandri si prietenosi care exprima un caracter placut, inteligent si un temperament agreabil.
 
Labradorii trebuie sa aiba un aspect general echilibrat, ceea ce ii va ajuta sa participe cu usurinta si gratie in concursurile de specialitate si deasemenea sa isi indeplineasca toate indatoririle utilitare sau de vanatoare cu un minim de efort. Labrador-ul tipic este elegant si rafinat fara a fi antrenati pentru asta si deasemenea este un caine calm si echilibrat fara sa fie greoi sau lipsit de voiosie. Labrador-ul a fost creat initial pentru vanatoare; constitutia sa puternica fiind foarte importanta.
 
Dimensiuni
 
Inaltimea la greaban este la mascul intre 55,9 - 61 cm; la femela intre 53,3 - 58,4cm. Orice variatii ale dimensiunilor mentionate se descalifica. Greutatea aproximativa a masculilor activi este intre 29,5kg  si 36,4kg iar la femele este intre 25kg si 31,85kg. 
Inaltimea standard specificata in paragraful de mai sus nu se aplica la masculii sau femelele care nu au implinit inca 12 luni.
 
Proportii - lungimea de la umar la crupa este egala sau chiar un pic mai lunga decat distanta de la greaban la pamant. Distanta de la umar la pamanat trebuie sa fie egala cu jumatatea din inaltimea la greaban. Pieptul ar trebui să coboare pana la niveul coatelor, dar nu mai mult de atat; cainele nu trebuie sa aibe un aspect general prea lung sau prea inalt.
Greutatea si proportiile scheletului. Exemplarele usoare, cu aspect ”bolnavicios” sunt fara doar si poate in afara standardelor; descalificate sunt si exemplarele greoaie si lipsite de voiosie. Labrador-ii care vor participa in competitii, trebuie sa aiba o prezenta activa, cu o musculatura armonioasa si fara a avea exces de grasime.
 
Capul
 
Craniul - trebuie sa fie lat, bine dezvoltata dar nu exagerat. Crestetul capului si botul trebuie sa fie in planuri paralele si sa aiba dimensiuni aproximativ egale. Trebuie sa aiba un stop moderat- sprancenele destul de conturate astfel incat fruntea sa nu fie in linie dreapta cu nasul. Linia sprancenelor ajuta la conturarea stopului. Capul trebuie sa aiba un contur bine definit si sa nu aiba cute sau alte portiuni de piele lasate; structura osoasă a craniului ,sculptata parca de sub ochi, nu are obrajii proeminenti. Craniul are o linie mediana;osul occcipital nu este evidentiat la cainii maturi. Buzele nu trebuie sa fie patrate sau sa atarne, ele trebuie sa coboare arcuit spre gat.
 
Capul in forma de pana cu forma alungita si ingustata spre bot si spre ceafa sunt elemente penalizate cum este de altfel si capul masiv cu obrajii proeminenti. Falcile sunt puternice - botul nu este nici lung si ingust nici scurt si gros. Nasul trebuie sa fie larg si narile bine dezvoltate. Nasul trebuie sa fie de culoare neagra la exemplarele de culoare neagra sau aurie, exemplarele de coloare ciocolatie au nasul maro. Culoarea nasului un pic mai deschisa nu este considerata defect.
 
Nasul complet roz sau care nu este pigmentat deloc este considerat defect.  Dentitia trebuie sa fie puternica si dreapta cu o muscatura tip foarfece; dintii de jos ating partea interioara a incisivilor superiori. Muscatura in cleste este acceptata dar nu este de dorit. Prognatismul inferior,superior sau dentitia neuniforma sunt considerate defecte grave. Dentitia completa este de preferat. Lipsa molarilor sau premolarilor este considerat defecta defect. Urechile sunt coborate pe langa cap, trase usor pe sapte in josul craniului, usor deasupra nivelului ochilor. Urechile nu trebuie sa fie mari si greoaie ci trebuie sa fie proportionate cu craniul si sa ajunga la nivelul ochilor daca sunt trase in fata. Ochii sunt blanzi, prietenosi, inspira un temperament placut, inteligent, mereu in alerta, toate acestea fiind trasaturi definitorii ale rasei. Ochii trebuie sa aiba o marime medie, asezati la distanta egala, acestia nu trebuie sa fie nici prea iesiti din orbita (exoftalmici) nici prea infundati (enoftalmici).
 
Culoarea ochilor trebuie sa fie capruie la Labradorii negri sau aurii si caprui sau maro deschis la Labradorii ciocolatii.Ochii negri sau galbui dau cainelui o infatisare aspra si nu sunt de dorit. Ochii mici, pozitionati apropiati sau ochii rotunzi, proeminenti nu sunt trasaturi tipice ale rasei. Conturul ochilor este negru la Labradorii negri si aurii si maro la Labradorii ciocolatii. Conturul ochilor care nu prezinta pigment este descalificat.
 
Gat, Linia superioara si Corp
 
Gatul are o lungime potrivita pentru a permite cainelui sa execute comenzile de aport cu usurinta. Acesta trebuie sa fie musculos si zvelt fara a avea falduri. Gatul trebuie sa se ridice puternic si semet de la umeri intr-un arc moderat.Gatul scurt si gros sau cu o forma ”S” pronuntata sunt considerate defecte. Spatele este puternic, cand este in picioare sau cand merge, linia superioara este la acelasi nivel de la greaban la crupa. Cu toate acestea, zona lombara trebuie sa fie indeajuns de flexibila pentru a face fata provocarilor atletice. Corpul Labradorului trebuie sa fie bine proportionat si legat, cu coastele bine arcuite care se ingusteaza la nivelul pieptului dandu-i o deschidere moderata.
 
Labrador-ul nu trebuie sa aiba un piept ingust si infundat care sa dea impresia unui gol intre picioarele din fata si nici nu trebuie sa fie foarte larg desfacut precum pieptul unui buldog. Conformatia corecta a pieptului este data de conicitatea acestuia, conicitate ce confera membrelor anterioare libertate de miscare. Pieptul care este ori prea larg ori prea ingust chiar daca ii confera rezistenta mai mare sau o miscare mai eficienta este considerat defect. 
Exemplarele cu coastele plate, nearcuite nu se incadreaza in standardele rasei precum si cele care au coastele foarte rotunjite sub forma unui butoi. 
Linia inferioara este aproape dreapta, foarte putin sau deloc supta la exemplarele mature. Coapsele trebuie sa fie scurte, late si puternice ceea ce va face ca picioarele din spate sa fie pline de forta. Privit di lateral
 
Labradorul prezinta un piept bine dezvoltat dar nu exagerat. Coada este un element distinctiv al acestei rase, aceasta trebuie sa fie foarte groasa la baza, ingustandu-se treptat spre varf, de lungime medie si nu trebuie sa depaseasca jaretele. Coada  nu trebuie sa aiba franjuri si trebuie sa fie bine acoperita cu blana deasa si scurta dandu-i un aspect rotunjit adesea asemuita cu coada unei vidre. Coada vine in prelungirea liniei superioare a spatelui cand stationeaza sau cand este in miscare. Poate fi purtata usor ridicata dar niciodata curbata pe spate.Coada foarte scurta sau foarte lunga si subtire este considerata defect grav. Coada completeaza aspectul echilibrat al Labradorului dandu-i o linie cursiva din varful capului pana in varful cozii. Cuparea sau alte afectiuni ale cozii sunt in afara standardelor rasei.
 
Membrele anterioare
 
Membrele anterioare trebuie sa fie musculoase, bine coordonate si echilibrate cu membrele posterioare. Umerii trebuie sa fie bine asezati, lungi si cazuti formand un unghi de aproximativ 90ş cu partea superioara a membrelor ce ii permite cainelui sa isi miste cu usurinta picioarele din fata intr-o maniera impozanta. Ideal este ca lungimea omoplatului sa fie egala cu lungimea partii superioare a membrelor anterioare. Omoplatii drepti, partile superioare ale picioarelor scurte sau foarte muscloase si umerii foarte incarcati toate acestea restrictionand deplasarea lejera sunt considerate defecte. Picioarele anterioare cand sunt privite din fata trebuie sa fie drepte si cu o structura osoasa puternica.
 
Oasele foarte groase precum si cele foarte subtiri sunt de nedorit, exemplarele cu picioare scurte si cu scheletul masiv nu sunt caracteristice ale acestei rase. Privit din lateral, coatele trebuie sa fie sub greaban iar picioarele din fata trebuie sa cada perpendicular pe sol si bine pozitionate sub corp. Coatele trebuie sa fie apropiate de coaste fara larghete. Coatele foarte stranse langa corp sau cele pozitionate spre exterior incomodeaza miscarea libera  si sunt considerate defecte severe. Metacarpienele trebuie sa fie puternice si scurte si sa urmeze usor linia perpendiculara a piciorului. Labele sunt puternice si compacte cu degete bine arcuite si pernute bine dezvoltate. Pintenii trebuie indepartati. Labele rasfirate, labele de tip iepure, cele cu monturi proeminente sau cele rasucite in interior sau in exterior sunt considerate defecte majore.
 
Membrele posterioare
 
Sunt largi, musculoase si bine dezvoltate de la sold pana la jarete. Vazut din spate membrele posterioare sunt drepte si paralele. La o privire din lateral, angulatia picioarelor din spate este in echilibru cu angulatia picioarelor din fata. Picioarele din spate sunt musculoase,cu oase puternice, cu un unghi moderat al genunchilor si coapse puternice si bine definite. Genunchiul este puternic, in timpul deplasarii sau in stationare rotula ramanand fixa. Articulatiile jaretelor sunt puternice, bine coborate, fara sa alunece sau fara sa faca hiperextensie in timpul deplasarii sau in stationare. Unghiul ambilor genunchi si al jaretelor sunt astfel construite pentru a obtine un echilibru optim intre tractiune si directie. Cand sta in picioare degetele sunt pozitionate usor in spatele crupei. Angulatia pronuntata determina o coborare a liniei superioare care nu este specifica rasei. Labele sunt puternice si compacte cu degete bine arcuite si pernute bine devoltate. Jaretele ca de vaca, jaretele indreptate in exterior si cele in forma de secera si angulatia pronuntata sunt defecte de structura severe si vor fi descalificate.
 
Blana
 
Blana este o caracteristica distinctiva a Labradorilor. Aceasta trebuie sa fie scurta, dreapta si foarte deasa, avand o textura puternica la atingere. Labradorii trebuie sa aiba un strat inferior de blana moale care sa fie rezistent la conditii climaterice extreme si care sa il protejeze impotriva apei, frigului si a suprafeletor dure. Un onduleu al blanii foarte putin perceptibil este permis pe linia superioara a spatelui. Blana lanoasa, blana moale si matasoasa si blana linsa si moale nu sunt caracteristici specifice ale rasei si vor fi penalizate drastic.
 
Culoarea
 
Culorile Labradorului sunt negru, auriu si ciocolatiu. Alte culori sau combinatii de culori sunt descalificate. O mica pata alba pe piept este acceptabila dar nu este de dorit. Nu trebuie considerat ”vargat” un caine caruia ii apar fire de par alb din cauza imbatranirii sau ca urmare a cicatrizarii ranilor.  Labradorii negri sunt complet negri.  Un Labrador negru, vargat sau cu pete maronii este descalificat. Labradorii aurii pot varia in nuante de la roscat spre crem deschis cu variatii ale nuantei la urechi, pe spate si partile inferioare ale corpului. Labradorii ciocolatii pot varia in nuanta de la maro inchis la maro deschis. Labradorii ciocolatii vargati sau cu pete sunt descalificati.
 
Deplasarea
 
Deplasarea Labradorului trebuie sa fie libera si fara efort. Cand priviti din fata un caine care vine spre dvs nu trebuia sa aiba coatele indreptate spre exterior.  Mai degraba, coatele trebuie sa fie tinute pe langa corp cu picioarele nu foarte apropiate unul de celelalt. Mersul inainte trebuie sa fie fara impleticiri sau leganat, picioarele formand linii drepte cu toate partile mobile in acelasi plan. La o privire din spate trebuie sa lase impresia ca picioarele din spate se misca aproape in acelasi plan cu cele din fata. Jaretele trebuie sa-si indeplineasca complet partea lor de munca, flexandu-se bine si oferind un aspect de forta si putere.
 
Cand este privit din lateral, umerii trebuie sa se miste usor si fara efort iar picioarele din fata trebuie sa ajunga aproape de sol in extensie.  O miscare scurta, saltata sau genunchii sus-pozitionati in deplasare indica umeri drepti; miscarea ca si cum ar vasli indica metacarpieni lungi si ingusti; un pas scurt si pompos al picioarelor din spate indica un tren superior drept; toate acestea sunt considerate faulturi. Defectele care interfereaza cu performanta incluzand leganatul, mersul in lateral, mersul incrucisat, genunchii ridicati, mersul precum vaslitul, pasul scurt si pompos/saltat sunt faulturi penalizate.
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920
Totul despre labrador


Aspect General
 
Labrador-ul este un caine cu aspect puternic, de talie medie, bine legat, mai mult lung decat inalt, cu o conformatie echilibrata, atletica, cu simturi bine dezvoltate, aspecte ce-i permit indeplinirea indatoririlor de caine de vanatoare - recuperator; este foarte adaptat la vanatul pe apa sau uscat timp indelungat, in conditii dificile; un caine care a avut succese rasunatoare in expozitiile de specilaitate si nu in ultimul rand este un desavarsit membru al familie. Caracteristicile sale fizice si mentale il recomanda ca fiind un extraordinar caine de ”aport” cu un temperament echilibrat ceea ce poate fi o baza excelenta pentru a fi utilizat in multe activitati in afara celor de vanatoare pentru care s-a consacrat.
 
Cea mai distinctiva caracteristica a Labrador-ului este blana sa scurta si deasa, rezistenta la temperaturi extreme. Coada sa ca de de ”vidra”; capul armonios cu craniul larg si stopul moderat; maxilarul puternic, cu ochii tandri si prietenosi care exprima un caracter placut, inteligent si un temperament agreabil.
 
Labradorii trebuie sa aiba un aspect general echilibrat, ceea ce ii va ajuta sa participe cu usurinta si gratie in concursurile de specialitate si deasemenea sa isi indeplineasca toate indatoririle utilitare sau de vanatoare cu un minim de efort. Labrador-ul tipic este elegant si rafinat fara a fi antrenati pentru asta si deasemenea este un caine calm si echilibrat fara sa fie greoi sau lipsit de voiosie. Labrador-ul a fost creat initial pentru vanatoare; constitutia sa puternica fiind foarte importanta.
 
Dimensiuni
 
Inaltimea la greaban este la mascul intre 55,9 - 61 cm; la femela intre 53,3 - 58,4cm. Orice variatii ale dimensiunilor mentionate se descalifica. Greutatea aproximativa a masculilor activi este intre 29,5kg  si 36,4kg iar la femele este intre 25kg si 31,85kg. 
Inaltimea standard specificata in paragraful de mai sus nu se aplica la masculii sau femelele care nu au implinit inca 12 luni.
 
Proportii - lungimea de la umar la crupa este egala sau chiar un pic mai lunga decat distanta de la greaban la pamant. Distanta de la umar la pamanat trebuie sa fie egala cu jumatatea din inaltimea la greaban. Pieptul ar trebui să coboare pana la niveul coatelor, dar nu mai mult de atat; cainele nu trebuie sa aibe un aspect general prea lung sau prea inalt.
Greutatea si proportiile scheletului. Exemplarele usoare, cu aspect ”bolnavicios” sunt fara doar si poate in afara standardelor; descalificate sunt si exemplarele greoaie si lipsite de voiosie. Labrador-ii care vor participa in competitii, trebuie sa aiba o prezenta activa, cu o musculatura armonioasa si fara a avea exces de grasime.
 
Capul
 
Craniul - trebuie sa fie lat, bine dezvoltata dar nu exagerat. Crestetul capului si botul trebuie sa fie in planuri paralele si sa aiba dimensiuni aproximativ egale. Trebuie sa aiba un stop moderat- sprancenele destul de conturate astfel incat fruntea sa nu fie in linie dreapta cu nasul. Linia sprancenelor ajuta la conturarea stopului. Capul trebuie sa aiba un contur bine definit si sa nu aiba cute sau alte portiuni de piele lasate; structura osoasă a craniului ,sculptata parca de sub ochi, nu are obrajii proeminenti. Craniul are o linie mediana;osul occcipital nu este evidentiat la cainii maturi. Buzele nu trebuie sa fie patrate sau sa atarne, ele trebuie sa coboare arcuit spre gat.
 
Capul in forma de pana cu forma alungita si ingustata spre bot si spre ceafa sunt elemente penalizate cum este de altfel si capul masiv cu obrajii proeminenti. Falcile sunt puternice - botul nu este nici lung si ingust nici scurt si gros. Nasul trebuie sa fie larg si narile bine dezvoltate. Nasul trebuie sa fie de culoare neagra la exemplarele de culoare neagra sau aurie, exemplarele de coloare ciocolatie au nasul maro. Culoarea nasului un pic mai deschisa nu este considerata defect.
 
Nasul complet roz sau care nu este pigmentat deloc este considerat defect.  Dentitia trebuie sa fie puternica si dreapta cu o muscatura tip foarfece; dintii de jos ating partea interioara a incisivilor superiori. Muscatura in cleste este acceptata dar nu este de dorit. Prognatismul inferior,superior sau dentitia neuniforma sunt considerate defecte grave. Dentitia completa este de preferat. Lipsa molarilor sau premolarilor este considerat defecta defect. Urechile sunt coborate pe langa cap, trase usor pe sapte in josul craniului, usor deasupra nivelului ochilor. Urechile nu trebuie sa fie mari si greoaie ci trebuie sa fie proportionate cu craniul si sa ajunga la nivelul ochilor daca sunt trase in fata. Ochii sunt blanzi, prietenosi, inspira un temperament placut, inteligent, mereu in alerta, toate acestea fiind trasaturi definitorii ale rasei. Ochii trebuie sa aiba o marime medie, asezati la distanta egala, acestia nu trebuie sa fie nici prea iesiti din orbita (exoftalmici) nici prea infundati (enoftalmici).
 
Culoarea ochilor trebuie sa fie capruie la Labradorii negri sau aurii si caprui sau maro deschis la Labradorii ciocolatii.Ochii negri sau galbui dau cainelui o infatisare aspra si nu sunt de dorit. Ochii mici, pozitionati apropiati sau ochii rotunzi, proeminenti nu sunt trasaturi tipice ale rasei. Conturul ochilor este negru la Labradorii negri si aurii si maro la Labradorii ciocolatii. Conturul ochilor care nu prezinta pigment este descalificat.
 
Gat, Linia superioara si Corp
 
Gatul are o lungime potrivita pentru a permite cainelui sa execute comenzile de aport cu usurinta. Acesta trebuie sa fie musculos si zvelt fara a avea falduri. Gatul trebuie sa se ridice puternic si semet de la umeri intr-un arc moderat.Gatul scurt si gros sau cu o forma ”S” pronuntata sunt considerate defecte. Spatele este puternic, cand este in picioare sau cand merge, linia superioara este la acelasi nivel de la greaban la crupa. Cu toate acestea, zona lombara trebuie sa fie indeajuns de flexibila pentru a face fata provocarilor atletice. Corpul Labradorului trebuie sa fie bine proportionat si legat, cu coastele bine arcuite care se ingusteaza la nivelul pieptului dandu-i o deschidere moderata.
 
Labrador-ul nu trebuie sa aiba un piept ingust si infundat care sa dea impresia unui gol intre picioarele din fata si nici nu trebuie sa fie foarte larg desfacut precum pieptul unui buldog. Conformatia corecta a pieptului este data de conicitatea acestuia, conicitate ce confera membrelor anterioare libertate de miscare. Pieptul care este ori prea larg ori prea ingust chiar daca ii confera rezistenta mai mare sau o miscare mai eficienta este considerat defect. 
Exemplarele cu coastele plate, nearcuite nu se incadreaza in standardele rasei precum si cele care au coastele foarte rotunjite sub forma unui butoi. 
Linia inferioara este aproape dreapta, foarte putin sau deloc supta la exemplarele mature. Coapsele trebuie sa fie scurte, late si puternice ceea ce va face ca picioarele din spate sa fie pline de forta. Privit di lateral
 
Labradorul prezinta un piept bine dezvoltat dar nu exagerat. Coada este un element distinctiv al acestei rase, aceasta trebuie sa fie foarte groasa la baza, ingustandu-se treptat spre varf, de lungime medie si nu trebuie sa depaseasca jaretele. Coada  nu trebuie sa aiba franjuri si trebuie sa fie bine acoperita cu blana deasa si scurta dandu-i un aspect rotunjit adesea asemuita cu coada unei vidre. Coada vine in prelungirea liniei superioare a spatelui cand stationeaza sau cand este in miscare. Poate fi purtata usor ridicata dar niciodata curbata pe spate.Coada foarte scurta sau foarte lunga si subtire este considerata defect grav. Coada completeaza aspectul echilibrat al Labradorului dandu-i o linie cursiva din varful capului pana in varful cozii. Cuparea sau alte afectiuni ale cozii sunt in afara standardelor rasei.
 
Membrele anterioare
 
Membrele anterioare trebuie sa fie musculoase, bine coordonate si echilibrate cu membrele posterioare. Umerii trebuie sa fie bine asezati, lungi si cazuti formand un unghi de aproximativ 90ş cu partea superioara a membrelor ce ii permite cainelui sa isi miste cu usurinta picioarele din fata intr-o maniera impozanta. Ideal este ca lungimea omoplatului sa fie egala cu lungimea partii superioare a membrelor anterioare. Omoplatii drepti, partile superioare ale picioarelor scurte sau foarte muscloase si umerii foarte incarcati toate acestea restrictionand deplasarea lejera sunt considerate defecte. Picioarele anterioare cand sunt privite din fata trebuie sa fie drepte si cu o structura osoasa puternica.
 
Oasele foarte groase precum si cele foarte subtiri sunt de nedorit, exemplarele cu picioare scurte si cu scheletul masiv nu sunt caracteristice ale acestei rase. Privit din lateral, coatele trebuie sa fie sub greaban iar picioarele din fata trebuie sa cada perpendicular pe sol si bine pozitionate sub corp. Coatele trebuie sa fie apropiate de coaste fara larghete. Coatele foarte stranse langa corp sau cele pozitionate spre exterior incomodeaza miscarea libera  si sunt considerate defecte severe. Metacarpienele trebuie sa fie puternice si scurte si sa urmeze usor linia perpendiculara a piciorului. Labele sunt puternice si compacte cu degete bine arcuite si pernute bine dezvoltate. Pintenii trebuie indepartati. Labele rasfirate, labele de tip iepure, cele cu monturi proeminente sau cele rasucite in interior sau in exterior sunt considerate defecte majore.
 
Membrele posterioare
 
Sunt largi, musculoase si bine dezvoltate de la sold pana la jarete. Vazut din spate membrele posterioare sunt drepte si paralele. La o privire din lateral, angulatia picioarelor din spate este in echilibru cu angulatia picioarelor din fata. Picioarele din spate sunt musculoase,cu oase puternice, cu un unghi moderat al genunchilor si coapse puternice si bine definite. Genunchiul este puternic, in timpul deplasarii sau in stationare rotula ramanand fixa. Articulatiile jaretelor sunt puternice, bine coborate, fara sa alunece sau fara sa faca hiperextensie in timpul deplasarii sau in stationare. Unghiul ambilor genunchi si al jaretelor sunt astfel construite pentru a obtine un echilibru optim intre tractiune si directie. Cand sta in picioare degetele sunt pozitionate usor in spatele crupei. Angulatia pronuntata determina o coborare a liniei superioare care nu este specifica rasei. Labele sunt puternice si compacte cu degete bine arcuite si pernute bine devoltate. Jaretele ca de vaca, jaretele indreptate in exterior si cele in forma de secera si angulatia pronuntata sunt defecte de structura severe si vor fi descalificate.
 
Blana
 
Blana este o caracteristica distinctiva a Labradorilor. Aceasta trebuie sa fie scurta, dreapta si foarte deasa, avand o textura puternica la atingere. Labradorii trebuie sa aiba un strat inferior de blana moale care sa fie rezistent la conditii climaterice extreme si care sa il protejeze impotriva apei, frigului si a suprafeletor dure. Un onduleu al blanii foarte putin perceptibil este permis pe linia superioara a spatelui. Blana lanoasa, blana moale si matasoasa si blana linsa si moale nu sunt caracteristici specifice ale rasei si vor fi penalizate drastic.
 
Culoarea
 
Culorile Labradorului sunt negru, auriu si ciocolatiu. Alte culori sau combinatii de culori sunt descalificate. O mica pata alba pe piept este acceptabila dar nu este de dorit. Nu trebuie considerat ”vargat” un caine caruia ii apar fire de par alb din cauza imbatranirii sau ca urmare a cicatrizarii ranilor.  Labradorii negri sunt complet negri.  Un Labrador negru, vargat sau cu pete maronii este descalificat. Labradorii aurii pot varia in nuante de la roscat spre crem deschis cu variatii ale nuantei la urechi, pe spate si partile inferioare ale corpului. Labradorii ciocolatii pot varia in nuanta de la maro inchis la maro deschis. Labradorii ciocolatii vargati sau cu pete sunt descalificati.
 
Deplasarea
 
Deplasarea Labradorului trebuie sa fie libera si fara efort. Cand priviti din fata un caine care vine spre dvs nu trebuia sa aiba coatele indreptate spre exterior.  Mai degraba, coatele trebuie sa fie tinute pe langa corp cu picioarele nu foarte apropiate unul de celelalt. Mersul inainte trebuie sa fie fara impleticiri sau leganat, picioarele formand linii drepte cu toate partile mobile in acelasi plan. La o privire din spate trebuie sa lase impresia ca picioarele din spate se misca aproape in acelasi plan cu cele din fata. Jaretele trebuie sa-si indeplineasca complet partea lor de munca, flexandu-se bine si oferind un aspect de forta si putere.
 
Cand este privit din lateral, umerii trebuie sa se miste usor si fara efort iar picioarele din fata trebuie sa ajunga aproape de sol in extensie.  O miscare scurta, saltata sau genunchii sus-pozitionati in deplasare indica umeri drepti; miscarea ca si cum ar vasli indica metacarpieni lungi si ingusti; un pas scurt si pompos al picioarelor din spate indica un tren superior drept; toate acestea sunt considerate faulturi. Defectele care interfereaza cu performanta incluzand leganatul, mersul in lateral, mersul incrucisat, genunchii ridicati, mersul precum vaslitul, pasul scurt si pompos/saltat sunt faulturi penalizate.

labrador de vanzare



Labrador-ul este un caine cu aspect puternic, de talie medie, bine legat, mai mult lung decat inalt, cu o conformatie echilibrata, atletica, cu simturi bine dezvoltate, aspecte ce-i permit indeplinirea indatoririlor de caine de vanatoare - recuperator; este foarte adaptat la vanatul pe apa sau uscat timp indelungat, in conditii dificile; un caine care a avut succese rasunatoare in expozitiile de specilaitate si nu in ultimul rand este un desavarsit membru al familie. Caracteristicile sale fizice si mentale il recomanda ca fiind un extraordinar caine de ”aport” cu un temperament echilibrat ceea ce poate fi o baza excelenta pentru a fi utilizat in multe activitati in afara celor de vanatoare pentru care s-a consacrat.
Contact
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920